Sportpodotherapie

“Een sporter stelt hogere eisen aan de belastbaarheid van het lichaam door de hoge intensiteit van het bewegen!”

 

Een sportpodotherapeut behandelt sporters van elk niveau welke pijnklachten heeft aan het bewegingsapparaat, als gevolg van het niet goed functioneren van de onderste ledenmaten. Daarnaast is er ook preventief advies mogelijk over de desbetreffende sportuitoefening. Om een sporter goed te kunnen begeleiden is kennis van de desbetreffende sport erg belangrijk. Iedere sport kent zijn eigen bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels. Zo kan eenzelfde blessure, bijvoorbeeld overbelasting van de achillespees, voorkomen bij een tennisser, turner of wielrenner. De begeleiding is echter bij alle drie verschillend. Dit is ook niet zo vreemd als men het gebruikte sportschoeisel bekijkt, dit varieert van een harde carbonschoen tot een soepel turnschoentje. Een “one-size-fit-all” behandeling bestaat dan ook niet. Een sportpodotherapeut kent de sport en stemt de begeleiding af op uw situatie.

 

Ook voor klachten aan de benen, knieën, heup en (lage) rug kunt u bij de sportpodotherapeut terecht. Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt altijd onderdeel uit van een zogenaamde beweegketen. Een blokkade en/of storing in deze beweegketen kan elders problemen geven. Uw sportpodotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en kijkt naar de oorzaak van uw klacht zodat deze behandeld kan worden.

 

Een sportpodotherapeut heeft na de studie Podotherapie, een 2jarige Post-HBO opleiding Sportpodotherapie gevolgd aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. In juli 2020 heeft Anneloes haar post bachelor opleiding Sportpodotherapie afgerond.

 

“Neem tijdens uw afspraak aan de (sport) podotherapeut altijd een sportbroekje en sportschoenen mee”

Kinderpodotherapie

Diabetische voet

Reumatische voet